Luc Van De Steene

Al mijn hele leven ben ik geboeid door het gedrag van mensen: wat maakt dat ze doen wat ze doen of niet doen? En hoe verander je gedrag dat niet gezond is, voor hen of voor hun omgeving? Toen ik in Gent Germaanse filologie studeerde, was ik in de eerste plaats geïnteresseerd in de mens in de literatuur, zijn drijfveren, karaktertrekken en motivatie.

Na jaren gewerkt te hebben in de communicatiesector en journalistiek (De Morgen) vond ik de tijd rijp om echt iets te gaan doen met die passie. Ik werd Master in NLP, leerde dat onze onbewuste overtuigingen bepalend zijn voor al ons gedrag en bekwaamde me verder in het Ontwikkelingsgericht Coachen van mensen met Perfectionisme (OCP). De bijbehorende OCP-methodiek, die intussen zijn deugdelijkheid heeft bewezen, onder meer na wetenschappelijk onderzoek aan de KUL, werd de inspiratiebron voor mijn verdere werk als coach en trainer.

Door opleiding en zelfstudie kan ik nu inzichten uit verschillende disciplines inzetten: het enneagram, OCP, NLP, PSYCH-K©, schema- of valkuiltherapie, hypnotherapie. Ik ben een groot voorstander van een doorgedreven professionalisering van de coachpraktijk in het algemeen.

Geef me gerust een seintje of laat een reactie achter: +32(0)486 89 76 33 of luc@coachinggarden.be.