Wat verstaan we onder coachen?

Stel. Je bevindt je in een situatie die niet zo fijn is. Of je ‘zit met iets’, iets dat je dwarszit, iets waar je liefst zo snel mogelijk vanaf wilt. En dat lukt niet meteen, niet op eigen houtje. Je zoekt een coach op om je daarbij te helpen, te begeleiden. Het is sterk dat je die stap zet. Misschien is het helemaal nog niet duidelijk waar je naartoe wilt… Dat hoeft niet. Het wordt gaandeweg wel duidelijker.

We gaan samen na waar het schoentje wringt, wat je mogelijk verhindert of belemmert om de stap te zetten die je zo graag zou willen zetten. Dit is de fase waarin je overtuigingen en patronen ter sprake komen. Dit is hoe dan ook een positief proces waarbij we datgene gaan afbouwen of loslaten wat je tot last geworden is. Wat hierbij vaak de kop opsteekt, is het patroon van perfectionisme.

We gaan samen opbouwen en toevoegen. We blijven dus niet vastzitten in het verleden maar kijken vooruit, toekomstgericht. Afbouwen en opbouwen dus, maar ook behouden wat in het verleden goed voor je is geweest. Je kwaliteiten en waarden gaan we zeker meenemen. Je krijgt een heldere kijk op je eigen sterktes en (onbewuste) valkuilen, waardoor je ze ook beter in je leven kunt integreren.