Getuigenissen van mensen die zich bevrijd voelen

Hieronder lees je enkele getuigenissen van mensen die zich bevrijd voelen van het perfectionisme-patroon. De teksten zijn zonder wijziging weergegeven.

Thierry – augustus 2018
“Luc, ik kwam bij jou gebogen onder een loodzware rugzak vol met perfectionisme. Dankzij onze weg samen sta ik nu recht met meer lucht en plezier in mijn leven. Bedankt daarvoor.”

Corine – januari 2018
“Ik ben bijzonder dankbaar dat ik deze coaching met jou heb mogen doorlopen.
Ik kan het moeilijk verwoorden, maar misschien door de rust die je uitstraalt is er heel snel een vertrouwensband ontstaan, die mij in staat heeft gesteld om mij volledig open te stellen voor het begeleidingstraject. Want, het moet gezegd: zo’n traject verloopt emotioneel niet zonder hort of stoot en het doet toch wel wat met een mens. Maar ik ben gegroeid: als mens, als individu.
Ik weet nu dat ik ‘OK’ ben. Ik mag er zijn, zoals ik ben, en dat brengt zoveel rust. Elke dag ervaar ik nieuwe zaken, waarnaar ik nog steeds met verwondering en bewonderend kijk en denk: “mmmm… dat zou ik voorheen niet gedurfd hebben.” Of: “tiens: op deze manier zou ik vroeger niet gereageerd hebben”.
En dan ben ik dankbaar: dankbaar omdat jij op mijn pad bent gekomen, dankbaar omdat ik het proces met jou mocht doorlopen, dankbaar voor jouw hulp om mij te doen groeien en mij te helpen met mijn reis naar mijn doel.
En soms zijn er dagen dat het wat minder loopt, maar ook dan ben ik in staat om het geheel vanuit een ander perspectief te zien: en ook dat maakt het dan allemaal wat lichter.
Mijn groeiproces loopt verder, elke dag, elk uur, elke minuut. Dankzij de coaching gaat het met rasse schreden vooruit!”

Annelies – september 2017
“Toen ik voor mezelf had besloten dat ik iets aan mijn perfectionisme moest doen (na het lezen van het boek “Zeg me dat ik oké ben”), heb ik de stap gezet naar coaching en na lang overwegen maakte ik een afspraak bij Luc. Ik heb hier nog geen moment spijt van gehad. Bij Luc werd ik warm onthaald, voelde ik me steeds welkom en werd ik stapsgewijs begeleid in mijn zoektocht naar mijn “vrije kind kant”, die ik al eventjes verloren bleek te zijn. Zonder te oordelen stond Luc klaar met een luisterend oor en praktische tips, die me dat duwtje in de rug gegeven hebben dat ik nodig had om mijn werk en privéleven beter onder controle te krijgen. Ik ben hem hiervoor erg dankbaar, en kan het iedereen die gebukt gaat onder zijn/haar perfectionisme aanbevelen. Ik ben nu in staat om mijn werk overzichtelijker uit te voeren, en ook de leuke dingen meer toe te laten. Ik kan met een geruster hart nee zeggen tegen zaken die “te veel” zijn, en mezelf meer begrenzen. Dat geeft een aangenaam en veilig gevoel.”